Fa'afefea ona A'afia le tausiga o le soifua maloloina i le le lava o palasitika

O le tausiga o le soifua maloloina e faʻaaogaina le tele o palasitika.Mai le afifi fa'aiti'i-afāina i paipa su'ega, e tele naua mea fa'afoma'i o lo'o fa'alagolago i mea o aso uma.

O lea ua i ai sina fa'afitauli: E le lava le palasitika e fa'ata'amilo ai.

"E mautinoa lava o loʻo matou vaʻaia ni faʻaletonu i ituaiga o vaega palasitika e alu i masini faʻafomaʻi, ma o se faʻafitauli tele lea i le taimi nei," o le tala lea a Robert Handfield, o se polofesa o le puleaina o sapalai i le Poole College of Management i North Carolina State University .

O se lu'i ua leva tausaga.Aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, o tau mo palasitika mata na fai si mautu, o le tala lea a Handfield.Ona oʻo atu ai lea o Covid i le faʻateleina o le manaʻoga mo oloa gaosi.Ma o afa malolosi i le 2021 na faʻaleagaina ai nisi o suauʻu suauʻu a Amerika o loʻo i le amataga o le palasitika sapalai filifili, faʻaititia le gaosiga ma le faʻatupulaia o tau.

O le mea moni, o le mataupu e le fa'apitoa i le tausiga o le soifua maloloina.Patrick Krieger, sui peresitene o le gafataulimaina i The Plastics Industry Association, fai mai o le tau o palasitika e maualuga i luga o le laupapa.

Ae o loʻo i ai se aafiaga moni i le gaosiga o nisi o vailaʻau faʻafomaʻi.Baxter International Inc. e fai masini e fa'aoga e falema'i ma fale talavai e fa'afefiloi fa'atasi ai vai mama eseese.Ae tasi le vaega palasitika o masini sa le lava, o le tala lea a le kamupani i se tusi ia Aperila i le au tausi soifua maloloina.

"E le mafai ona matou faia le matou aofaʻi masani ona e le lava a matou resini," o le tala lea a Lauren Russ, o se failauga a Baxter, i le masina talu ai.Resin o se tasi o mea mata e faʻaaogaina e fai ai oloa palasitika."O Resin o se mea na matou vaʻavaʻai totoʻa i ai mo le tele o masina i le taimi nei, ma vaʻaia le faʻamalosia lautele o sapalai i le lalolagi atoa," o lana tala lea.

O loʻo vaʻaia foʻi e falemaʻi.Steve Pohlman, faʻatonu faʻatonu mo le sapalai sapalai o falemaʻi i le Cleveland Clinic, fai mai o le le lava o resini na aʻafia ai le tele o laina oloa i le faaiuga o Iuni, e aofia ai le aoina o toto, falesuesue ma oloa manava.I lena taimi, e le'i afaina le tausiga o ma'i.

E o'o mai i le taimi nei, o fa'afitauli o le sapalai palasitika e le'i o'o atu ai i se fa'alavelave fa'afuase'i (pei o le le lava o le vali fa'atusatusa).Ae na'o le tasi lea fa'ata'ita'iga pe fa'afefea ona i ai se a'afiaga i le tausiga fa'alesoifua maloloina ole fa'alavelave ile vaega ole sapalai ole lalolagi.— Ike Swetlitz

1


Taimi meli: Aukuso-31-2022